maandag 29 maart 2010

20-03 Sydney

De tweede doortocht (volgens het motto: derde keer, goeie keer) stond net zoals de eerste in het teken van zaken: een telefoon aanschaffen (ons Australisch nummer is 0061457293921, moesten we onbereikbaar zijn via de Belgische nummers in een dringend geval), een auto op de kap tikken en alles daaromtrent regelen. Als uitvalsbasis diende Mr. Jackets, voormalig café en voormalige fotostudio, nu de gezellige woonst van onze landgenote Margot en nog zeven anderen. Tussen onze praktische beslommeringen door werd het een supertoffe week met Margot en Angelina, met zeehondluie momenten in de sofa, vreemde design-congress afterparties, crispy wedges (gefrituurde patatjes) snoepen met zicht op het Opera House, rondhangen op Glebe Market, …
Ondertussen kwam stap voor stap alles in orde en nu hebben we een nieuwe trouwe vierwieler, een Mitsubishi Starwagon uit 1992, die op dit eigenste moment bij de autodokter is om een olielek te laten dichten en de aandrijfriem te laten vervangen (van deze kinderziektes wisten we bij de aankoop alles af dankzij de mechanische check die we lieten doen, en die ons hielp de aankoopprijs te drukken).
Joske – de nieuwe naam van het busje, nadat hij eerder Ricky heette (hopelijk raakt hij nu niet in een identiteitscrisis) was de enige deftige optie in een reeks van roestige vehikels met meer dan teveel kilometers op de teller en dollars op het prijskaartje.
Er is wel nog wat bijkomend inrichtingswerk nodig aan ons rijdende huis om de mogelijkheden optimaal te benutten. We moeten er nog wat aan wennen en zien hoe alles zodanig te organiseren dat we het bed en de gordijnen niet moeten afbreken om onze pyjama te voorschijn te toveren; en zodat we aan het kookvuurtje kunnen zonder de voorraadkast te moeten demonteren.

Tot slot nog drie opmerkzame dingen: tattoeages, Johnny-bakken en behaarde benen.
Zowat iedereen heeft één en zelfs meerdere tattoos hier; bíjna zowat iedereen rijdt in een getunede, schreeuwerig gekleurde en van oogverblindend blinkende velgen voorziene boenk-kar; en énkele meisjes hebben meer haar op hun benen dan de gemiddelde baviaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten