maandag 1 maart 2010

01-03 The West Coast

Van Haast tot Westport, langs de westkust, langs de Fox en Franz Jozef glacier, langs de glimwormstruik (die niet op de foto wilde), de Pancake rocks met hun blowholes, langs (volgens ons) knotsgekke fietsers die kilometers lang bergop en bergaf (moeten) fietsen (ook als het regent) om hetzelfde te zien als wij, langs hertjes die onverstoorbaar geïnteresseerd kunnen blijven kijken, langs kudden schapen, langs gekke wolkjes en langs kleine, schattige zeehondjes en hun mama’s en papa’s op de rotsen in de zee. Op exact welke leeftijd zeehonden lui worden, is ons niet duidelijk, maar feit is dat de jonge hondjes vrolijk en actief spelen en rondhuppelen, terwijl de ouderen voornamelijk liggen te liggen, om zich daarna om te draaien en nog wat meer te liggen.

‘Sit back, relax and unwind’ was het motto in onze namiddag in de Hanmer Hotsprings, waar de natuurlijke warmwaterbronnen zodanig rijkelijk opwellen dat je de keuze hebt uit een tiental plonsbaden gaande van 36 tot 41 graden. Heel leuk allemaal, tot een wesp besloot ons even te komen prikken, gelukkig zonder al te veel erg uiteindelijk.

Morgen vertrekken we hier vanuit Nelson naar het Abel Tasman National Parc, waar we ons verblijf op het zuideiland afronden en daarna zetten we koers naar hoofdstad Wellington.

Tot dan!

3 opmerkingen:

  1. Vrijdag én een verslag uit NZ. Wat een topdag ;-)
    Saar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jullie hebben die wesp dan toch op harteloze wijze verpletterd?

    (en ik heb speciaal zo'n livejournal ding aangemaakt want ik kan hier precies geen anonieme reacties plaatsen (de sukkels))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De wesp is op vakkundige wijze tot de verdrinkingsdood gebracht! Dus alle wespen wezen gewaarschuwd: denk tien keer na voor je zelfmoord pleegt!

    BeantwoordenVerwijderen