donderdag 29 april 2010

12-04 Brisbane in vogelvlucht

Brisbane in de herfst betekent nog altijd stralend weer (in principe toch) en bijhorend zomers getint vertier. Bijna elke vrijdagavond, zaterdag en zondag zijn er live optredens en activiteiten; leuk, hoewel niet alles spek naar onze bek. Zo lieten we bijvoorbeeld de ‘crafternoon’ links liggen (macramé en sokken haken doen we wel eens op een koude winteravond in 2053), maar doken we met veel plezier in de ‘suitcase rummage’, een rommelmarktje waar iedereen zijn valiesje vol snuisterijen, oude kleren en spullen tentoonspreidt. Afdingen mocht maar hoefde niet eens, want de ‘verkopers’ halveerden hun prijs al als je nog maar met een half geïnteresseerd oog naar hun koopwaar loenste. Op nonchalante wijze tikten wij zo een kleedje, een jasje, een (gratis) boek en twee cd’s op de kop – aan u om uit te pluizen wat door wie is gekocht.

Niet alleen het King George Square, waar voorgaand vertier zich afspeelde, is de moeite waard, Queen Street Mall is dé drukke maar aangename winkel-wandelstraat, de Botanische tuin was de frisgroenste die we in maanden hebben gezien, de marktjes in Fortitude Valley en aan de Riverside, de boetiekjes in Paddington, de Brisbane River die zich doorheen het stadscentrum slingert, de Southbank Parklands (een groot langgerekt park op de zuidoever, recht tegenover het hart van de stad, waar de lokale bevolking komt picknicken en zwemmen – er is een mini strandje en zwembad aangelegd vlak naast de rivier – stemmig!
Naast deze hoofdingrediënten, maken het museum, de bibliotheek en een paar van de koloniale gebouwen Brisbane tot een stevige, smakelijke maar goed verteerbare soep, waar we nog een tijdje van zullen genieten, want, vergis u niet, wij zijn niet meer echt vakantie aan het houden, maar staan dagelijks voor dag en dauw (of eigenlijk net erna) op om te gaan werken – daarover later meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten