zaterdag 12 juni 2010

07-06 Sunshine Coast en Capricorn Coast

De zonneschijnkust beslaat zo’n honderdtal kilometer ten noorden van Brisbane. Ondanks haar naam kon dit stukje Australië ons, net als de gouden kust eerder, maar matig bekoren. Zo stoven wij in gestrekte draf voorbij de Glasshouse Mountains, slopen over menig rond punt in Noosa en snoven honderd jaar (wat niet zo veel is als je erover nadenkt) ‘geschiedenis’ op in Maryborough.
Wat verder kruisten onze wegen de Steenbokskeerkring en begaven we ons officieel in tropisch gebied. In Rockhampton struinden we kris kras door de plaatselijke, licht in verval zijnde dierentuin, waar we ons verbaasden over de emoe. Naast de struisvogel is de emoe de enige loopvogel ter wereld, hetgeen betekent dat hij niet vliegen kan. Dat hij wél kan lopen was voor ons een grote verrassing, want als je het arme beest ziet, zie je meer kanten naar waar hij elk moment kan omvallen, dan dat hij veren op zijn lijf heeft. Dat het een vogel is en geen varken, was een even grote verrassing toen hij zijn aller-lieftalligste lokroep liet weerklinken: knorrrrrrrrrrrrr! (lachen geblazen!).
Vermits de bewoonde wereld verder noordwaarts steeds dunner bewoond wordt, hebben wij in de grootstad Rockhampton wat inkopen gedaan met het oog op ons welbehagen op de lange termijn. Een lamp (magnetisch tegen het plafond te bevestigen) op zonne-energie en wat kaarsen om de dagen uit te rekken, een opvouwbare tafel om onze stoelen rond te kunnen zetten, een reisfrigootje om wat lekkers in koel te houden en eersteklas tweedehands speelgoed (badminton raketten met pluimpje, een puzzel met 1000 stukken, het twee-persoons gezelschapsspel Quarto).
Zwaar beladen raasden we verder noordwaarts, doorheen Marlborough, waar een merkwaardige tankstationcowboy ons zijn paarden toonde, om daarna in Mackay te belanden, wat wij ondanks de lovende woorden in onze reisgids, ‘een boerengat’ zouden noemen. En vermits wij niet zo houden van een boerengat, trokken we snel weer op pad.



Noosa


Mary Poppins


Maryborough





Rockhampton Zoo



Home entertainment

Geen opmerkingen:

Een reactie posten