zondag 19 september 2010

19-09 Sunday at Subi

Het tv-gazetteke dat hier elk weekend bij de krant steekt, bestaat grotendeels uit brol. Zelfs het eigenlijke informatieve gedeelte is tamelijk onuitnodigend om te lezen en enkel voor doorzetters weggelegd. Het enige wat buiten de coverfoto waarlijk interessant is, is de ‘wat is er (gratis) te doen’-sectie op pagina twee.
Sprong ons in het oog: “Afro-Cuban salsa-ensemble Sabroson @ Subiaco Arts Centre, zondagnamiddag, kaartjes worden zomaar vriendelijk uitgedeeld aan de gewillige ontvangers zolang de voorraad strekt.”
U moet weten dat Subiaco een sjieke wijk is waar Mr. Hip en Mrs. Trendy hand in hand gaan en waar Sir Blits een koffietje gaat drinken met Lady Fancy nadat ze de boetiekjes hebben uitgecheckt. De huizen zijn er stijlvol (zagen wij met jaloerse blikken) en de straten rustig.
Tegelijkertijd staat de buurt bekend voor zijn (haar?) groentemarkt, die zoals schijnbaar alle Australische groentenmarkten wordt uitgebaat door Aziaten, waardoor het hele gebeuren ontaard in een mierenhoop van mensen die onder mekaars armen door een spotgoedkope verse krop sla pogen te bemachtigen terwijl drie anderen zich voorbij proberen te wurmen om twee meter verderop touwtjetrek te doen met een afgeprijsde tros bananen.
Een stralende dag was het die zondag, dus was het wat zonde dat wij het donker van de concertzaal introkken, maar big-band Sabroson (met slechts één echte latino, die figuurlijk wat uit de toon viel) speelde prima deuntjes; zozeer dat onze benen neigden naar het maken van wat danspasjes – helaas zaten zij stijf en diep verankerd in zachte zeteltjes.
Een beetje een foute zaalkeuze dus wat ons betreft, maar flierefluitend en met een koffer vol met groenten voor een prikje, rammelkarden wij tevreden weer naar Kenwick.


Een hippe voortuin


het Subiaco Arts Centre


Sabroson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten