dinsdag 23 februari 2010

23-02 Nieuw-Zeeland Christchurch

Kiwi! – Het is groen van binnen, bruin van buiten en er staat haar op! Jazeker, een Kiwi. In een heleboel namen is hij aanwezig (al gaat het meestal om het met uitsterven bedreigde vogeltje en niet om de vrucht): de Kiwi Bank, de Kiwi Express (busdienst), de Kiwi Brawler (tv-programma), de Kiwi Explorer…
De eerste dag in Christchurch (leuk stadje, met de rivier die zich er doorheen slingert en zo een groene draad door het centrum trekt, overal parkjes, charmante Britse kerkjes en huizen) werd een lange zoektocht naar een luchtmatras en een adapter om (al onze!) elektrische apparaten te kunnen gebruiken. De adapter konden we de volgende ochtend al gaan terugbrengen omdat de gaatjes niet groot genoeg waren en de ingebouwde pomp van de luchtmatras bleek ’s avonds kapot toen we de tent wouden opzetten. Nog net op tijd om ook de luchtmatras te gaan inruilen voor een andere, zonder het kasticketje. Gelukkig zijn Nieuw Zeelanders, in dit geval Debby, erg behulpzaam en kregen we een andere mee, weliswaar af te halen in een andere afdeling, die we maar met veel moeite konden vinden, dankzij Debby’s binnensmondse routebeschrijving. Ze zijn in het algemeen moeilijk te verstaan, die Kiwi’s.
Op het vlak van campings doen ze het veel beter: je voelt je er zowaar een beetje thuis omdat er altijd een keuken en soort van lounge is.
Tussendoor zijn we ook onze ‘El Cheapo’ vierwieler gaan afhalen en nu snorren we met onze zilveren Nissan Pulsar gezwind door berg en dal, langs azuurblauwe meren en frisgroene weiden, tot de zon ondergaat en de nacht ons zacht omringt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten