maandag 15 februari 2010

15-02 Happy New Year !

Hong Kong - Na ons wat te hebben verslapen tijdens een broodnodig middagdutje vlak na aankomst in het hotel (in een kamer van anderhalve meter op twee, 'badkamer' inbegrepen), bleken de chinezen stiekem van jaar te veranderen.
Nog niet echt fris en monter, maar toch wakker gingen we net als een gigantische horde spleetogen naar het vuurwerk kijken in Victoria Harbour. Veel geknal, dat wel, maar ook veel van hetzelfde; het had wat korter gemogen en wat spectaculairder, maar ja, ze hadden waarschijnlijk anderhalve maand geleden hun beste kruit al verschoten.
De aangekondigde parade met dansende draken en verlichte stoetwagens hebben we daarna gemist toen we 'even' naar onze hotelkamer gingen om het boekje te halen waarin de route stond beschreven. 'Even' duurde weliswaar een klein half uur (we zitten namelijk op de 15e verdieping, er is één verschrikelijk trage lift waar vier mensen inkunnen en veertig mensen bij staan aan te schuiven; en er is een doolhof van een trappenhuis, dat toch nog een stuk sneller blijkt te zijn dan zijn geautomatiseerde concurrent - vermoeiend!) maar toen we weer beneden stonden was de stoet volledig gepasseerd, de dranghekken verwijderd, de straat gepoetst, ...
In de veste verte geen nieuwjaarsstoet meer te bespeuren, dus zoooo groot zal het feest ook niet zijn geweest.
Zo zit de eerste dag erop, en gaan wij eens nadenken over wat we morgen zullen doen.
Groetjes!

3 opmerkingen:

  1. Wat snel, die tweede blogpost!
    Nice :-)
    Trek vooral een foto van jullie schoendoos.
    Verpletterknuffel!
    Saar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt zo bekend! Typisch Azië, alles te klein, alles te snel, hyper.. Maar wel enorm leuk ;)

    Enjoy jullie blitsbezoek aan Hong Kong!

    BeantwoordenVerwijderen