donderdag 18 februari 2010

18-02 Sydney

Sydney – ’s namiddags (plaatselijke tijd) vertrekken in Hong Kong en ’s morgens (al even plaatselijke tijd) aankomen in Sydney na een vlucht van 9 uur, betekent maar één ding: een middagdutje dat elke wekker negeert en dat na een beantwoorde schreeuw om eten bijna ongemerkt overvloeit in een inhaalslaapbeweging tot de dag erna, ’s morgens (uiteraard nog steeds plaatselijke tijd).

Op die manier is het voor je het weet 20 februari en hoog tijd om op onderzoek uit te gaan: hoe en waar koop je een auto, met welke telefonie-maatschappij ga je in zee, op welke bank staat ons geld het best en hoe geraken we aan een tax file number? Op al die vragen hebben we ondertussen antwoord; een bankrekening is geopend (bankkaarten zijn onderweg – een zwarte voor Bart en een witte voor Hanne, kwestie van wat overbodige details mee te geven) en de rest zou nu vrij vlot moeten gaan eens we terug zijn van Nieuw-Zeeland.

Trouwens, een eerste indruk van Sydney: duur maar gezellig, levendig maar niet te druk (je zou vergeten dat je in zo’n miljoenenstad bent). Een tweede indruk volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten