dinsdag 16 februari 2010

16-02 Hong Kong

Hey!

een tijdje niks meer te beleven op de blog omdat we van het ene vliegtuig op het andere aan het stappen waren en grootstad na grootstad bezochten ;-)
Even terug naar waar we gebleven waren: Hong Kong. Onze tweede dag daar was gewijd aan Lantau eiland, een iets minder dicht bewoond eiland vlak bij Hong Kong centrum. Op dit lapje grond liggen wat vissersdorpjes en een monnikenklooster met als ultieme bezienswaardigheid `the giant Buddha`. Het was uiteraard nog steeds nieuwjaarsvakantie voor de chinezen, dus waren ze nog steeds in grote horden op pad - en religieus als ze zijn, allemaal richting die reuze Boeddha.
Drummen, duwen en aanschuiven geblazen om er met zo`n gondel-bakje aan een kabel doorheen de lucht naartoe te gaan, dus namen wij de bus naar het op stelten gebouwde vissersdorp Tai O, en van daaruit daarna de bus naar de boeddha.
In Tai O waren de gekste (en stinkendste!) visgerelateerde artikelen te koop die een mens zich kan indenken (en we weten dat jullie een ongebreidelde fantasie hebben). Charmant wel, de kleine huisjes (eerder blikken koekjesdozen op kleine-mensen maat) of hutjes op palen waar bescheiden familiebijeenkomsten werden gehouden. Er werd gegeten, gelachen, pijlsnel gemahjongd (een chinees gokspel met stenen, niet het spel dat je al eens op computer vindt).
Bij de boeddha, die met z`n hoofd wat in de wolken zweefde (dat krijg je dan als je een gigantisch bronzen beeld perse op de top van een trappentoren (zo`n 200 treden), op de top van een heuvel/berg wil zetten) was er veel volk, maar de reus bleef er onverstoord en vredevol in kleermakerszit bijzitten.
We keerden met de kabelbaan terug naar beneden en weer in Hong Kong aangekomen bleek de dag voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten