donderdag 27 mei 2010

08-05 Straddie

’t Is weer weekend! Het u allen zo bekende gevoel overvalt ons alweer (hier houdt het stukje gestolen tekst uit het vorige weekendverslag op, vermits op het ‘iets leuks’ na ook in realiteit de gelijkenissen hier ophouden).
Wat dacht u van een daguitstap? Ok! Waarheen? Waarheen kan je op een gigantisch eiland met meer dan tienduizend lopende kilometer zandstrand dat zonder dralen tussen je tenen belandt als je zonder rubberlaarzen langs de branding wandelt, zorgeloos en hand in hand?
Naar een ietwat kleiner eiland natuurlijk! North Stradbroke Island ligt hier bij de deur, is een klepper van een beauty en is bereikbaar gemaakt voor mens en dier door middel van een ferryboot. Dus wij ’s ochtends in de vroegte, hop, daarop en ongeveer een uurtje later, hop, daar weer vanaf aan de overkant van ’t water.
De bus die van de ferry-terminal richting de betere plekjes gaat, liet niet lang op zich wachten en na een korte rit stonden wij alweer met beide voeten stevig op de grond en konden we beginnen aan onze kleinschalige trektocht. Langsheen kronkelende bospaden baanden wij ons een weg doorheen het struikgewas en niet veel later streken onze voeten langsheen wuivend duinengras. De Grote Oceaan was zijn naam meer dan waardig en denderde donderend aan wal. Golven, huizenhoog, sloegen neer op nog meer golven in een kolkende dans van wind en van water, van water en wind.
Gans de dag zagen wij de woeste kracht van de natuur aan het werk en ’s avonds, toen het bijna donker was, keerden wij mensjes (zonder bus, maar met de duim omhoog) tevreden terug naar huis, klein als we zijn.




Wachten op de ferry...


Hardnekkige zoutwaterbomen








Dolle pret in de duinen



Een fikse golfslag





Nog een fikse golfslag


En weer terug naar huis!

2 opmerkingen:

  1. Hey Hanne en Bart!
    Op zo'n locatie met de ferry gaan varen, NICE ! Enige jaloersheid is hier op zen plaats. Ik en Lene maar leren.. maar binnen een maand gaan we ook op vacation :) Ja, inderdaad 'ook', want voor ons lijkt het wel alsof jullie daar in één grote langgerekte vakantie zitten. Maar werken moeten jullie natuurlijk ook doen, al zal dat wel leuker zijn dan in dit mistroostige belgenland...
    Geniet geniet
    Groeten uit A'pen van Jonas & Lene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo daar studerende Antwerpenaars,
    Ik heb gehoord van jullie uitstapje, tof! wij hebben ondertussen een meisje van kopenhagen leren kennen, dus wie weet gaan we daar ook eens naartoe. als jullie het de moeite vonden natuurlijk ;)
    tot nu toe hebben we nog niet heel veel vakantie gehouden eigenlijk, vooral gewerkt, natuurlijk in wat minder grijze omstandigheden als jullie daar. Vanaf vandaag zijn we officieel 'in verlof'.
    Nog even doorbijten daar en het jaar zit er weer op :)
    groetjes terug

    BeantwoordenVerwijderen